Çirkin iddia çürüdü

AK Parti Aydın 24. Dönem Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Nazilli Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluş sürecini anlattı. Kılınç, dönemin Belediye Başkanı Esat Ergüler üzerinden oluşturulmaya çalışılan çirkin algıyı çürüttü.

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri
Çirkin iddia çürüdü
Çirkin iddia çürüdü
Video için play'e tıklayın

Nazilli Belediye Başkan Adayı Esat Ergüler’in hayata geçirilmesi için büyük çaba sarf ettiği OSB ile ilgili yerel seçim öncesi oluşturulmak istenen çirkin algı, Jantsa Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çerçioğlu’nun açıklamalarıyla çürüdü. Ercan Çerçioğlu üzerine basarak defalarca çeşitli basın kuruluşlarına Esat Ergüler’in Jantsa’nın Nazilli’ye gelmesine engel olmadığını söyledi.
24. Dönem AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, kamuoyunda yanlış bilinen algıyı düzeltti. Ali Gültekin Kılınç, Nazilli OSB’nin kuruluş süreci ve Jantsa’nın yer talebine ilişkin gerçekleri açıkladı.

OSB’NİN KURULUŞU 13 YIL SÜRDÜ
Kılınç dönemin belediye başkanı Esat Ergüler’in Jantsa’ya yer tahsis etmediğine yönelik algıyı çürüttü. OSB’nin kuruluşunun 1995-96 yılında başladığını ifade eden Ali Gültekin Kılınç, sürecin 2008 yılında tamamlandığını söyledi. Kılınç, Jantsa’nın henüz oluşmamış bir OSB alanı yerine yatırımını 1998’de hali hazırdaki Umurlu OSB’ye yaptığını söyledi.

SÜRECİ ANLATTI
Dönemin canlı tanıklarından Gültekin Kılınç, sözlerine şöyle devam etti;
“95-96 yılında Nazilli Ahmet Şensan düğün salonunda yaptığımız bir toplantıda bütün Nazilli’nin ileri gelenlerine yatırımcılarına, sanayicilerine Nazilli’de organize sanayi bölgesi kurulup kurulmaması konusunda sorduk. Kendilerinden yazılı beyanlarda aldık. Organize sanayi kurulması yönündeki taleplerini aldık. Müteşebbis heyeti olarak kendilerinden cüzi bir miktar avans para aldık. Yani işin ciddiyetinin farkında olsunlar diye. Belediye ile bir ilgisi yok. O zamanki Sanayi Bakanı Yalım Erez ile yaptığımız görüşmeler ayrıca, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Atıl Akkan beyefendi gerçekten bize o süreçte çok ciddi destekler verdi. Topladığımız o talepleri Ege Bölgesi Sanayiciler Odasıyla birlikte Bakanlığa ilettik. Bakanlık 1996 yılında Nazilli Organize Sanayi Bölgesi o dönemde Söke ve Milas organize sanayi bölgeleri de ilk yatırım planlamasına alınmıştı. Aydın Valiliği, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Nazilli Belediyesi ve Nazilli Ticaret Odası olarak müteşebbis heyeti oluşturuldu. Yüzde 25 hisselerle ve buradan sağladığımız kaynak ve vatandaşlarımızdan sağladığımız kaynakla bir belirlenen OSB sahasında istim laklara başladık. Burası ilk istim laklara başladığımız da kamu yararı alınmıştı. Fakat 99 depreminden sonra Türkiye genelinde bütün Organize Sanayi Bölgelerinde çalışmalar durduruldu. Yeniden bir etüt zemin çalışması yapılması talebi geldi. Bakanlıktan ve bu sahada normal şartlarda fabrika inşaatında mahsur görüldüğü için, bizim organize sanayi bölgesi yer tespit çalışmamız askıya alındı.”

“YATIRIM DURDURULUNCA YATIRIM İMKANI KALMADI”
Ercan Çerçioğlu’nun da kuruluşta talebi olduğunu kaydeden Ali Gültekin Kılınç, “99 yılında deprem nedeniyle tüm Türkiye’deki OSB’lerde çalışmalar duruldu. Daha öncesinde Ercan Çerçioğlu talebini geri çekti. Buradan 99 yılında yer almaktan vazgeçti. Burasıda zaten durdurulduğu ve askıya alındığı için burada kısa vadede yatırım yapma imkanı kalmadı. Hiç bir sanayici için ki buna Jantsa ve diğer firmalarda da dahil” ifadelerine yer verdi.

“YANLIŞ BİR ALGI ÜRETİLMEYE ÇALIŞILIYOR”
Esat Ergüler’in kişisel gayretleriyle tekrar zemin etüdü yaptırılan OSB’nin inşaat onayı aldıktan sonra 2004 yılında kamu yararı kararının verildiğini söyleyen eski Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, “2004 yılında burası programda devamı kararlaştırıldı. Kamu yararı kararı aldık. 2008 yılına kadar yapılan istimlakları biz tamamladık. Hatta istimlak tamamlanmadan Bakanlık burada hiç bir çalışmaya izin vermedi. 2008 yılında buranın istimlakları tamamlanınca kadastro çalışmaları başladı. Parselasyon çalışmaları başladı. 2008 yılından sonra da bu çalışmalar tamamlandı. Burada yüksek gerilim hatları vardı. DSİ'nin yatırımları vardı. Bu yatırımların organize sanayi alanı dışına çıkartılması falan gerçekten uzun zaman aldı. Bizim diğer Nazilli Organize Sanayi Bölgesi Söke ve Milas OSB'lerinden daha hızlı bir şekilde hayata geçirildi. 2008 yılında biz ilk ruhsatı kestik. Organize Sanayi Bölgesi olarak burada jantsa zaten o tarihte Umurlu Organize Sanayi bölgesinde faaliyetteydi. Burada yatırım yapma imkanı ve ihtimali de yoktu zaten. Maalesef Kamuoyunda yanlış bir algı üretilmeye çalışılıyor. Bunu anlamak mümkünde değil, ben bunu Nazilli’ye ihanet olarak yorumluyorum.”

29 Mar 2024 - 19:02 - Siyaset

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.