Nazilli'de 23 Nisan coşkusu

Aydın'ın Nazilli ilçesinde 23 Nisan Çocuk Bayramı 2 aşamalı olarak coşku ile kutlandı. TBMM'nin kuruluşunun 104. yılı ve Gazi Mustafa Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Nazilli’de coşku ile kutlanıyor.

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri
Nazilli'de 23 Nisan coşkusu
Nazilli'de 23 Nisan coşkusu
+13
Haber albümü için resme tıklayın

Nazilli’de kutlamalar Nazilli İstasyon Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.
Kutlamalar Sümerpark Rekreasyon alanında düzenlenen şenliklerle e devam etti. Nazilli’deki kutlamalara Nazilli İlçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Dr.Ertuğrul tetik, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, Nazilli 1. Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Menduh Yalvaç, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Refik Özsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, şube müdürleri, ilçedeki resmi ve özel eğitim okullarının müdürleri, öğretmenler, öğrenciler siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Nazilli’de bulunan okullar ve Yurt dışından Nazilli’ye gelen iki yabancı ülkenin Halk Oyunları ekipleri gösterilerde bulundular.

‘Dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayramdır’

Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, günün anlama ve önemini belirten bir konuşma konuşmasında, “23 Nisan 1920, Türk milletinin milli iradeyi her türlü gücün üstünde tuttuğunun ilanıdır.
1919’da Samsun’da başlayan aziz milletimizin kurtuluş mücadelesi, Millî iradenin temsil edildiği 23 Nisan 1920 günü, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla zafere ulaşmıştır. 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanmıştır. ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi etrafında bütünleşen milletimiz, istiklalimizin ve istikbalimizin güvencesi olmuştur. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu güvenin ve sevginin ifadesi olarak, bu günü çocuklara bayram olarak armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayramdır. Bu duygularla, bizlere bu büyük gururun yaşatan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarını ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bayramınız kutlu olsun” dedi.

Nazilli İlçe MEM İsmail Şimşek’in konuşmasının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu okullar arası düzenlenen kompozisyon, resim ve şiir yarışmalarında ve İlçe genelinde düzenlenen ilkokul ve ortaokullar arası bilgi yarışmasından derece alan öğrencilere madalyaları protokol üyeleri tarafından verildi.
Daha sonra Nazilli’de bulunan ve kutlamalara katılan Özel ve Devlete bağlı Ana Okul öğrencileri, ilk ve ilköğretim okullarının öğrencileri ile yurt dışından Nazilli’ye gelen 2 yabancı ülkenin Halk oyunları ekipleri gösterilerini sundular.
Kutlamalara katılan okullar Sümer Park içerisinde kendilerine ayrılan bölümlerde okullura ile ilgili tanıtımlar yaptılar. Anaokullarında küçük çocuklara boyama işleri yapıldı. Çocuklara balon ve pamuk helva dağıtımları yapıldı.

23 Nis 2024 - 14:49 - Gündem

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.