Aydın'ın 3 ilçesine deprem uyarısı

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Aydın'ın üç ilçesinde deprem uyarısında bulundu. Ercan, jeotermal alanlarına dikkat çekerek 7 büyüklüğünde deprem beklediğini söyledi.

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri
Büyütmek için resme tıklayın

Türkiye'nin 1. derece deprem bölgesinde Aydın'ın da yer alması vatandaşları huzursuz ediyor. Deprem riskleriyle ilgili uyarılarını sürdüren Prof. Dr. Ahmet Ercan, Aydın'da yaşayan vatandaşları korkutan bir açıklamada bulundu. Aydın'ın 3 ilçesinde dikkat çeken Ahmet Ercan, 7 büyüklüğünde deprem beklediğini ifade etti.
Ercan, "Her deprem yeni bir enerji...""Her deprem yeni bir enerji, bir jeotermal doğuştur" diye yazdı.
Ahmet Ercan, başta Aydın'ın Nazilli, Germencik ve Buharkent ilçeleri olmak üzere Afyon, Denizli, Salihli, Bursa, Balıkesir, Simav, Dikili, Gümüldür, Erzincan, Erzurum, Ladik ve Bolu'nun tehlikeli hatlar olduğunu duyurdu.
Prof. Ercan paylaşımında, "Jeotermal alanlar M7 büyüklüğünde, her maden suyu kaynağı çok eskiden deprem olmuş yerlerdir. Her deprem yeni bir enerji, bir jeotermal doğuştur." ifadelerine yer verdi.

08 May 2024 - 15:14 - Gündem

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.