Aydın’da 3 ilçe il olmaya aday!

İl olmaya en yakın ilçelerin listesi güncellendi. Türkiye genelinde sosyo-ekonomik gelişmişlik ve nüfus yoğunluğu gibi bazı faktörlerin dikkate alındığı listede Aydın’dan 3 ilçe göze çarpıyor.

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri
Büyütmek için resme tıklayın

Türkiye’de il olmaya en yakın ilçelerin listesi açıklandı. ‘Konuşan Haritalar’ aracılığıyla hazırlanan listede 67 ilçe yer aldı. Sosyo-ekonomik gelişmişlik ve nüfus yoğunluğu gibi bazı kriterlerin dikkate alındığı listeye Aydın’da 3 ilçe girdi.

Listede; Nazilli 26’ncı, Söke 28’inci, Kuşadası ise 29. sırada yerini aldı.

Öte yandan; yapılan çalışmalara göre il olmak için, ilçenin nüfusunun en az 100 bin ve il merkezine de en az 30 kilometre uzaklıkta olması gibi 8 kriter bulunduğu belirtiliyor. Mevcut şehirleşme, ulaşım durumu, hinterlant, ekonomik çeşitliliği ve eğitim durumu da il olabilmek için kriterler arasında yer alıyor.

17 May 2024 - 16:36 - Gündem

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.