Kefen ve mezar taşı fiyatlarına büyük zam

Türkiye'de yaşanan zam furyasından nasibini cenaze masrafları da aldı. Kefen ve mezar taşı fiyatlarına büyük oranda zam uygulandı. Ölmenin maliyeti bir yıl içerisinde yüzde 100'ün üzerinde arttı.

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri
Büyütmek için resme tıklayın

Ülkede yeni yılla birlikte vatandaşlar zam furyasıyla karşı karşıya kaldı. Giyimden gıdaya, ulaşımdan barınmaya kadar her alanda fiyat artışına gidilirken, cenaze masrafları da bu artıştan nasibini aldı
2024 yılı için en ucuz mezar yeri bedeli 4 bin liradan başlarken, en pahalı mezar yeri ücreti ise 69 bin 770 lira oldu. Bir yıl önce bu rakamlar 2 bin ila 45 bin TL arasında değişiyordu.

Zam furyasından nasibini alan mezar taşlarının fiyatları ise 15 TL ile 150 bin lira arasında değişiyor. Mermer taşı yapan Necdet Kumak, maliyet artışlarının mezar taşı fiyatlarını sürekli yükselttiğini belirtti: "Geçen yıl aynı mezarı yarı fiyatına yapıyorduk. Artan yakıt, nakliye, personel maaşları ve diğer giderler nedeniyle fiyatlar sürekli değişiyor."

Öte yandan; set halinde satılan kefenlerin fiyatı 750 TL ile bin lira arasında değişiyor.

Bu veriler, Türkiye'nin ekonomik şartlarının cenaze masraflarını nasıl etkilediğini ve ölümün bile maliyetinin ne kadar arttığını gösteriyor.

21 May 2024 - 13:51 - Ekonomi

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.