Kasksız yolcu taşımanın cezası var

Uzaktan tespit edilen ve kasksız yolcu taşıyan motosiklet sürücülerinin 690 lira ceza kesilecek.

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri
Büyütmek için resme tıklayın

Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri trafik güvenliğini sağlamak için gece gündüz uygulama yapıyor. Belgesi olmayan ve kurallara uymayan sürücüler önce uyarılıp ardından ceza kesiliyor. Son yıllarda artan motosiklet kullanımı nedeniyle, motosiklet sürücülerinin denetimi de arttı. Sürücülerin kasksız sürüş yapmaması için sık sık uyarılarda bulunan trafik ekipleri, yeni bir uyarı da bulundu. Artık motosiklet sürücüsü kendi güvenliği kadar yolcunun de güvenliğini düşünmek zorunda.

KGYS, radar ve drone ile uzaktan tespit edilen ve kasksız yolcu taşıyan sürücülerin plakasına ceza yazılacak. Eğer sürücü kasksız yolcu ile birlikte polisin uygulama noktasına girerse ceza, yolcunun Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasına yazılacak. Kasksız yolcu taşımanın ve motosiklete kasksız yolcu olarak binmenin cezası ise 690 lira olarak belirlendi.

25 May 2024 - 17:41 - Asayiş

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.