Hastanede alarm!

Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde HAP tatbikatı yapıldı. Personeller ve ilgili kurumlar tarafından gerçekleşen tatbikat gerçeğini aratmadı.

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri
Hastanede alarm!
Hastanede alarm!
+5
Haber albümü için resme tıklayın

Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde, Hastane Afet ve Acil Durum Planı ( HAP) tatbikatı yapıldı. Tatbikatı HAP Başkanı Doç. Dr. Duygu Eren Dağlar yönetti. Tatbikat kapsamında bomba ihbarı, yangın ihbarı ve beyaz kod ihbarı yapıldı. Seneryo gereği ilk olarak, hastane acili önüne bırakılan şüpheli paket, bomba imha uzmanı tarafından kontrollü şekilde patlatıldı.

Ardından hastane için, yangın ihbarında bulunuldu. İtfaiye ekiplerinin yardımıyla yangın söndürülürken, sağlık personelleri tarafından ise hastane bahçesinde kurulan çadıra acilde bulunan hastalar taşındı. Kontrollü şekilde sarı, kırmızı ve yeşil alana taşınan hastalar tek tek tedavi edildi.

Yine seneryo gereği hastane bahçesinde aile arasında çıkan kavga nedeniyle beyaz kod verildi. Güvenliğe ve sağlık personellerine zorluk çıkaran şahıs gözaltına alınarak polise teslim edildi.

Hastane başhekimi ve HAP Başkanı, "Hastanemizden HAP tatbikatı yapıldı. Seneryo gereği, oluşabilecek ani olaylara, ilgili kurumlarla beraber hızlıca müdahale edildi. Başarılı bir şekilde son bulan tatbikatta emeği geçen personellerimize teşekkür ederim" dedi.

30 May 2024 - 16:01 - Gündem

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.