22 milyon kadın çalışamıyor

Aydın Sanayi Odası Başkanı Gökhan Maraş, kadınları iş hayatının içine çekmek için çalışmalar başlattıklarını duyurdu. Kadınlara kurs vermeye hazırlanan Aydın Sanayi Odası, en büyük engelin kreşlerin yetersizliği olduğunu dile getirdi.

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri
Büyütmek için resme tıklayın

Aydın Sanayi Odası Başkanı Gökhan Maraş, sanayicilerin kadın çalışan istihdam etmek istediğini ve bunun için kurslar açtığını dile getirdi. Aydın Sanayi Odası olarak da CNC makina operatörlüğü, kaynak operatörlüğü gibi kurslar açacaklarını söyledi.

22 MİLYON KADIN ÇALIŞAMIYOR

Başkan Maraş, kreş konusunda hem devletin hem belediyelerin hem de milli eğitimin yetersiz kaldığını vurguladı. 22 milyon kadının kreş yetersizliği nedeniyle çalışmadığını belirten Maraş, "Türkiye'de 65 milyon çalışabilecek insan sayısı var. Bunun Yarısını kadınlar oluşturuyor. 33 milyon kadının, maalesef ki 11 milyonu iş hayatının içinde her alıyor. Geri kalan 22 milyon kadın, kreş ve anaokulları eksikliklerin ve sorunları çözülemediği için evinde çocuklarına bakmak zorunda kalıyor" dedi.

KREŞ İSTEDİ

Maraş, belediyelerden ve milli eğitimden destek isteyerek, şunları söyledi:
"Bunun çözülebilmesi ve kadınların iş hayatına atılması için, kreşlerin 7'de açılıp 7'de kapatılmasını ve servis ücretlerin uygun olması lazım. Organize Sanayilerde kreş yapılabilir. Bize bu konuda eleştiri geliyor ama çocuğun anne ile aynı serviste gitmesi riskli. Allah kurusun bir kaza olduğunda şirket ciddi bir yükümlülüğün altına girer kanunen sıkıntı yaşanır. Bu çözüm, Belediyeler ve Milli Eğitim marifetiyle olabilir. Her mahallede kreş açılması lazım. Umarım annelerimizi de iş hayatının içine alırız"

04 Haz 2024 - 13:30 - Gündem

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.