Özcan'ın hedefi Türk futboluna katkı

Profesyonel liglere oyuncu göndermeye devam eden Yıldızspor'da Kulüp Başkanı Kaya Özcan açıklamalarda bulundu. Her takımda yetenekli oyuncuların olduğunu ifade eden Özcan, "Önemli olan futbolcuları doğru bir sistemle yetiştirmek" dedi.

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri
Özcan'ın hedefi Türk futboluna katkı
Haber albümü için resme tıklayın

Aydın'ın altyapı fabrikası Yıldızspor, 2023-24 sezonunun ardından profesyonel liglere futbolcu göndermeye devam ediyor. Ahmet Taha Dağbaşı'nı Karabük İdman Yurdu'na gönderen mavi beyazlılar son olarak Muğlaspor'un Arda Bilmez teklifini de kabul etti. Süper Amatör Lig'de mücadele eden Yıldızspor'un bu başarısı dikkatlerden kaçmazken, kulüp başkanı Kaya Özcan açıklamalarda bulundu.

"DOĞRU ÇALIŞIYORUZ"
Her takımda yetenekli futbolcuların olduğunu söyleyen Kaya Özcan, sistem anlayışına dikkat çekti. Özcan, "Her takımda yetenekli futbolcular var. Onları doğru bir sistemle yetiştirmek çok önemli bir konu. Gönderdiğimiz oyuncularda direkt olarak takıma adapte sağlayıp forma giyiyor. Hatta takımlarının kurtarıcıları da olabiliyorlar. Bunun en büyük örneklerinden biri ise Tayyip Mevlüt Kaya ve Uğur Çetinkaya'nın performansları diyebiliriz. Efeler 09 SFK'yı play-off'larda sırtladılar. Buda bizim kulüp olarak hocalar olarak ne kadar doğru çalıştığımızı gösteriyor. Bir kulübün üçlü saç ayağı iyi olması gerekiyor. Kulüp yönetimi, teknik ekip ve futbolcuların doğru bir şekilde bir arada olması gerekiyor. Doğru saç ayaklarını birleştirmek çok önemli" dedi.

HEDEF TÜRK FUTBOLU
Yeni sezon hedeflerinden bahseden Özcan, "4 sene BAL'da mücadele ederken, kendi kimliğimizin biraz daha dışına çıktık. 7,8,9,10 yaşındaki çocukların üzerine eğilerek onları liglere hazırlamak bizim gerçek hedeflerimizden birisi. Bölgeselde de mücadele ederken burayı biraz aksatmış olduk. Aydın'da yetenekli çocuklarımızı kulübümüze kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçenlerde Güneşspor'dan 2013 doğumlu Berkay'ı aldık. Diğer takımlardan da izlediğimiz, beğendiğimiz oyuncular var. Yetenekli futbolcuları bir araya getirip onları Türk futboluna hazırlamak en büyük hedefimiz" ifadelerini kullandı.

AKADEMİ LİGİNDEN DEĞERLİ

Geçmiş yıllardan örnek veren Kaya Özcan, velilerin çocuklarını akademi liglerinde yer alan takımlara götürmeye çalıştığından bahsederek, "Oyuncularımızın velileri geçmişte akademik liglerde mücadele eden takımlara gitmek istiyordu. Bende o dönemlerde kendilerine, Yıldızspor'un bir altyapı fabrikası olduğunu, oyuncu yetiştirerek profesyonel liglere gönderebileceğini söylüyordum. Fakat söylemlerimize kulak asmayan velilerimiz çocuklarını akademi takımlarına götürüyorlardı. Şöyle bir geriye dönüp baktığımızda akademi ligine giden çocuklarımız profesyonel liglere adım atamadı. Yıldızspor'da devam eden çocuklarımız ise profesyonel liglerde. Yıldızspor'da forma oynamak akademi liginden daha değerli, daha da futbolcular için şanslı bir kulüp olduğunu düşünüyorum" dedi.

12 Haz 2024 - 20:14 - Spor

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.