Geçmiş olsun Denizli!

Denizli'de yıldırım düşmesi sonucu başlayan orman yangını, 22 saatin ardından ekiplerin yoğun çabasıyla kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının söndürülmesi için yapılan çalışmaları sosyal medya üzerinden duyurdu.

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri
Geçmiş olsun Denizli!
Geçmiş olsun Denizli!
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Denizli'nin Babadağ ilçesine bağlı Yeniköy ve Kelleci Mahallelerinde geçtiğimiz gün orman yangını meydana geldi. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Yangına havadan ve karadan müdahale edilirken, şiddetli rüzgarın etkisiyle yangın hızla büyüdü. Mollaahmet Mahalle sakinleri tedbir amaçlı olarak tahliye edildi. Bölge halkı ve ekipler, yangını kontrol altına almaya çalışırken, Jandarma Genel Komutanlığı'na ait skorsky helikopterleri de söndürme çalışmalarına destek verdi.

BAKAN YUMAKLI DUYURDU
Havadan yapılan müdahalenin gece saatlerinde tamamlanmasının ardından, Antalya, İzmir, Burdur, Manisa ve Kütahya illerinden takviye ekipler geldi. Denizli ve çevresinden ise sivil toplum kuruluşları yardım için harekete geçti. Sabahın aydınlanmasıyla birlikte havadan müdahale tekrar başladı ve ekiplerin yoğun çabası sonucunda alevler kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

15 Haz 2024 - 16:42 - Asayiş

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.