Nazilli'de yeni adli yıl törenle başladı

Nazilli Adliyesi’nde yeni adli yıl açılış töreni gerçekleştirildi. Çevresindeki 6 ilçeyle beraber 285 bin vatandaşa hizmet eden Nazilli Adliyesi’nde 1 yılda 16 bin 500 dosya karara bağlandı.

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri
Nazilli'de yeni adli yıl törenle başladı
Haber albümü için resme tıklayın

AYDIN HABERLERİ- Türkiye'de adli tatil 1 Eylül itibariyle sona erdi. Ülke genelinde bütün adliyeler yeni adli yıla başladı. Bu kapsamda Nazilli Adliyesi’nde tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan çelenk sunumu ile devam etti. Program, konuşmaların ardından sona erdi.

Törene; Nazilli Kaymakamı Huriye Küpeli Kan, Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nusret Emirosmanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Refik Özsoy, Baro Temsilcisi Emel Şahin, hakimler, savcılar, avukatlar ve adliye personelleri katıldı.

1 YILDA 16 BİN 500 DOSYA KARAR BAĞLANDI
Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, Nazilli Adliyesi’nin çalışmalarına ilişkin konuştu. Murat Dilsiz, 1 yıl içinde ilçede 16 bin 500 dosyayla birlikte geçmiş yıllardan kalan dosyaların da karara bağlandığını söyledi. Dilsiz, geçen yıl, kasten öldürme suçundan faili meçhul hiçbir dosyanın kalmadığının altını çizdi. Cumhuriyet Savcısı, gayretleri nedeniyle adliye personeli, polis ve jandarmaya teşekkür etti. Murat Dilsiz, organize olmuş yapılar ve gençleri zehirleyen uyuşturucuticaretine yönelik çalışmaların derinleşerek devam edileceğini vurguladı.

NAZİLLİ 285 BİN KİŞİYE HİZMET VERİYOR
Nazilli’ye yeni atanan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nusret Emirosmanoğlu ise ilçe adliyesinin iş kabiliyetine dikkat çekti. Nusret Emirosmanoğlu, Sultanhisar, Yenipazar, Buharkent, Kuyucak ile birlikte müstakil adliyeleri bulunan Karacasu ve Bozdoğan ilçelerine ağır ceza merkezi olarak 285 bin vatandaşa hizmet verdiğini açıkladı. Adliyenin emsallerine nazaran daha yüksek bir iş yoğunluğuna sahip olduğunu aktardı.

AVUKATLARIN SORUNLARINI ANLATTI
Baro temsilcisi Emel Şahin ise avukatların yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Avukat Emel Şahin İfade özgürlüğü, hukuk fakültelerindeki eğitimin niteliği, yeni çıkartılan avukatlık sınavı, CMK ödemeleri, yargı masrafları ile sahada karşılaşılan sorunlara değindi.

02 Eyl 2024 - 13:09 Aydin/ Nazilli- Gündem

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.