Otizm spektrum bozukluğu ve Fiziksel Aktivite

Merhaba Sözüm Aydın Gazetesi okuyucuları, ben Buket Pelin Uzun. Her hafta sizlerle köşe yazılarımla birlikte buluşacağımın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum. Sizlere, Otizm üzerine yaptığı çalışmaları aktaracağım. Hadi gelin hep beraber okuyalım…

Otizm spektrum bozukluğu ve Fiziksel Aktivite

Otizm spektrum bozukluğu olan bireyler için fiziksel aktivite, genel sağlık, zindelik ve refahlarını artırmanın yanı sıra sosyal becerilerini geliştirmelerine ve stresi azaltmalarına yardımcı olabilir. Fiziksel aktivite, spor oyunları, yürüyüş, bisiklet sürme, yüzme gibi çeşitli aktiviteleri içerebilir. Bu aktiviteler otizmli bireylerin koordinasyonlarını geliştirmelerine, kas tonusunu artırmalarına ve duyusal işlem becerilerini güçlendirmelerine yardımcı olabilir.

Fiziksel aktiviteler, otizmli bireyler için terapi ve öğrenme ortamlarında da kullanılabilir. Örneğin, bir fizyoterapist veya özel eğitimci, otizmli bir bireyin motor becerilerini geliştirmek için özel egzersiz programları tasarlayabilir.

Ayrıca, grup sporları veya takım aktiviteleri otizmli bireyler için sosyal etkileşim ve iletişim becerilerini geliştirmek için fırsatlar sunabilir. Futbol, basketbol veya voleybol gibi takım sporları, takım çalışması, liderlik ve empati gibi sosyal becerilerin gelişimine katkıda bulunabilir.

Her otizmli birey farklı olduğu için, fiziksel aktivitelerin seçimi bireyselleştirilmelidir. Bireyin ilgi alanları, becerileri ve ihtiyaçları dikkate alınarak uygun aktiviteler belirlenmelidir.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Buket Pelin Uzun - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Öğretmen - Sevgili Buket Uzuner hanımefendi yazılarınızı okumaktan zevk duyacağız. Kaleminize sağlık

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Şubat 13:34


Anket Hangi ismi Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek istersiniz?